Եթե կարդացել եք իմ նախորդ գրքերը, ապա այս մեկն ընթերցելիս ժամանակավորապես մոռացեք դրանք: Սա մոտիվացիոն գիրք չէ: Ընթերցելիս զգացմունքները փոփոխական կլինեն: Ներկայացված որոշ մտքերի հետ դուք անմիջապես չեք համաձայնվի, որոշ մտքերի հետ չեք համաձայնվի ընդհանրապես: Սակայն գրքի նպատակը իմ ներկայացրած մտքերն ընդունելը և դրանք ձերը դարձնելը չէ: Նպատակն այլ է. փորձենք մտածել ինքնուրույն՝ կտրվելով համամարդկային ընդհանուր մտածողությունից: Փորձենք ընդլայնել մեր գիտակցության սահմանները: Հուսով եմ՝ գիրքն օգտակար կլինի և կտեղափոխի ձեր մտածողությունը նոր հարթություն: Ընթերցեք և վերլուծեք ինքնուրույն: Այն ձեզ ոչինչ չի պարտադրում, ընդամենը հնարավորություն է տալիս ճանապարհորդել դեպի մեկ այլ իրականություն:


   


Հաջողակ ընկերություններ

Պիցցա Domino’s. փոքրիկ պատմություն և ֆրանչայզ

Պիցցան աշխարհում ամենասիրված ուտելիքներից է: Միայն ԱՄՆ-ում գործում են ավելի քան 69 հազար պիցցերիաներ, իսկ պիցցայի շուկան այդ երկրում գնահատվում է տարեկան 35 միլիարդ դոլար: Վայրկյանում ԱՄՆ-ում վաճառվում է 350 պիցցա, իսկ միջին ամերիկացին տարեկան ուտում է 46 պիցցա: Ամերիկյան պիցցաների հսկայական բազմազանության մեջ 2-րդ տեղն իր մեծությամբ զբաղեցնում է պիցցա Domino’s-ը՝ զիջելով միայն հանրահայտ պիցցա Hut-ին: 1960թ-ին Թոմ և Ջեյմս Մոնագանների կողմից գնված փոքրիկ պիցցերիան Միչիգան նահանգում, այսօր արդեն վերածվել է 9 000-ից ավելի պիցցերիաների ողջ աշխարհում: Ախ եթե այդ մասին իմանար Ջեյմս Մոնագանը, երբ 60-ականներին վաճառում էր պիցցայի բիզնեսում իր մասնաբաժինը եղբորը՝ Volkswagen «ժուկ» մեքենայի դիմաց, շատ կափսոսար: Իրոք կափսոսար, քանի որ Domino’s-ի բիզնեսն այսօր գնահատվում է մի քանի միլիարդ դոլար: Իմիջիայլոց, պիցցա Domino’s-ը համարվում է ֆրանչայզ առաջարկող լավագույն ընկերություններից մեկը պիցցայի ոլորտում և այն արդեն առկա է մոտ 70 երկրներում: Եթե Ձեզ հետաքրքրի ֆրանչայզի մանրամասները կամ եթե որոշեք դառնալ հաջորդ ֆրանչայզին Հայաստանում, այցելեք այս էջ:

Հեղինակի մասին

Հրաչյա Մանուկյան

Անձնային աճի և ինքնազարգացման գծով հեղինակ, Հաջողության բլոգի հիմնադիր, «Փոխիր կյանքդ» և «Կամքի ուժ. ինչպես ղեկավարել սովորությունները» գրքերի հեղինակ:

5 մեկնաբանություն

Մեկնաբանել

«Ոչ ստանդարտ» գիրք

Մեր օրերում մարդիկ իրենց ժամանակի մեծ մասը տրամադրում են աշխատանքին և գումար վաստակելուն: Ժամանակի մյուս մասը, երբ նրանք չեն աշխատում, աշխատանքով են զբաղված նրանց մտքերը: Ես միշտ դեմ եմ եղել առավոտից մինչ ուշ երեկո աշխատելուն՝ լավ արդյունքներ ունենալու համար: Դրա փոխարեն պետք է ստեղծել արդյունավետ համակարգեր, որոնց շարժիչ գործոնը ժամանակը չէ: Ժամանակի ավելացած մասը կարելի է օգտագործել մտածելու, վերլուծելու նպատակով: Ժամանակի որոշակի հատված անպայման պետք է տրամադրել մտածելուն:

 
error: Կյանքն ավելի հրաշալի է, երբ ստեղծում ես սեփական «բովանդակությունը»